Op 5 mei viert Nederland bevrijdingsdag. We vieren het einde van Duitse bezetting en de bevrijding van Nederlands-Indië. We vieren dat we kunnen vinden, voelen, geloven en zeggen wat we willen. Op 4 mei gedenken we de mensen die stierven voor deze vrijheid, op 5 mei eren we de mensen die vochten voor deze vrijheid.

Wij zijn Cartel en Amsterdam Roest, en wij organiseren Vrijland Festival. Voor ons is vrijheid het grootste goed waar wij over beschikken. Op Vrijland vieren wij deze verworvenheid met duizenden gelijkgestemden bij Blijburg aan Zee in Amsterdam. We dansen, feesten en genieten ervan dat we kunnen doen en laten wat we willen, zonder de vrijheid van anderen te beschadigen.

Vrijheid is er in beginsel voor alle Nederlanders – en wat ons betreft ook voor alle niet-Nederlanders, hier en in het buitenland – ongeacht geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, geloof of ras. In een land waarin we allemaal van elkaar verschillen is het deze vrijheid die ons bindt, die ons gelijkwaardig maakt. 5 mei iedereen vrij!